A zalalövői "Salla" Művelődési Központ és Könyvtár kilencedik alkalommal hirdetett versmondó versenyt a helyi és környékbeli óvodásoknak. A hagyománynak megfelelően a téma idén is a tavaszi évszak volt. A felhívásra 27 óvodás jelentkezett a bagodi, hegyhátszentjakabi, zalacsébi és zalalövői óvodákból.
A rendezvényt a zsűri elnöke, az Őrség mesemondója, Németh Istvánné Eszti néni nyitotta meg. A zsűriben helyet foglalt Radics Rozália Dodi néni, a zalalövői általános iskola igazgatóhelyettese és magyar szakos pedagógusa, és Bischofné Hesinger Katalin, a Művelődési Központ művelődésszervezője.
A kis versmondók jól felkészülten, bátran, kedvesen adták elő szavalataikat. A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen minden szereplőt győztesnek jelöltek volna. Hosszú tanakodás után az alábbi eredményt hirdették ki: első helyezést ért el Vass Csanád (Bagod), második lett Torontáli Milán (Zalalövő), a harmadik Fekete Jázmin (Zalalövő). Különdíjban részesült három kisgyerek: Tóth Marcell (Bagod), Gyalog Sára (Zalacséb) és Lukács Anna (Zalalövő). A helyezetteket oklevéllel és értékes könyvjutalommal jutalmazták, továbbá minden résztvevő emléklapot és kifestőt kapott.
Köszönjük az óvónőknek és a szülőknek, hogy felkészítették a gyerekeket a versenyre.
E nemes hagyományt jövőre is szeretnénk folytatni.