A "Salla" Művelődési Központ és Könyvtár idén ötödik alkalommal hirdetett versmondó versenyt a helyi és környékbeli óvodásoknak. A kiírás címe "Tavaszi szél vizet áraszt" volt, ennek megfelelően a gyerekeknek az évszakkal kapcsolatos versekkel kellett készülniük.
Radics Rozália, a zsűri elnöke örömmel mondta el, hogy a gyerekek szeretik a verset. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy igen szép számban, 58-an jelentkeztek a versenyre a zalalövői, a zalacsébi, a bagodi és a hegyhátszentjakabi óvodákból. Valamennyi versenyző bátran, hangosan, szép kiejtéssel mondta a verset. A délelőtt folyamán többek között olyan híres költők verseit elevenítették fel nekünk a kis versmondók, mint például Benedek Elek, Osváth Erzsébet, Szalai Borbála vagy Gazdag Erzsi.
A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen szívük szerint minden szereplőt győztesnek jelöltek volna.
Hosszú tanakodás után az alábbi kis versmondók részesültek oklevélben és könyvjutalomban: Betlehem Dávid (1. helyezett, Bagod), Végh István (2. helyezett, Zalalövő), Takács Ildikó (3. helyezett, Zalacséb), különdíjban részesült Hada Eszter (Hegyhátszentjakab).
Valamennyi versenyző emléklappal, és reméljük, kellemes élménnyel tért haza.
Köszönjük az óvónőknek és a szülőknek, hogy felkészítették a gyerekeket a versenyre.
E nemes hagyományt jövőre is szeretnénk folytatni.