Könyvtárak összefogása a tudásért - a "Salla" Művelődési Központ és Könyvtár programjai

Az Országos Könyvtári Napokra idén október 3-9. között került sor, a Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól! szlogennel.

A zalalövői könyvtárban babaprogrammal indult a rendezvénysorozat: október 6-án délelőtt játszóházzal vártuk a kicsiket. A játszósarokban libikókát, csúszdát, állatfigurás ugrálókat és egyéb játékokat próbáltak ki a babák, majd Dervalics Katalin óvónő vezetésével énekes-mondókás foglalkozáson vehettek részt. Babaolvasóink érdeklődve forgatták a kisasztalon elhelyezett leporellókat, lapozókat.
A kismamáknak, anyukáknak és apukáknak hasznos olvasnivalókat kínáltunk a könyvtár állományából többek között a terhesség, a csecsemőápolás, gyermeknevelés, gyermekirodalom témakörökben.
Szilágyiné Dr. Ferencz Ibolya gyermekorvos az őszi és téli fertőző gyermekbetegségekről beszélgetett a szülőkkel.

Október 7-én pénteken 13 órától mesedélutánra hívtuk a helyi általános iskola elsőseit a gyermekkönyvtárba, ahol először megismerkedtek a könyvtárral, a könyvtárhasználat szabályaival, majd a mesesarokban két, állatokról szóló történetet hallgattak meg.

18 órától Mosolyogjunk Dub Lacival címmel nyílt kiállítás az intézmény galériájában Vasile Dub karikaturista alkotásaiból. A kiállítást Árvai József, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elöljárósági tagja nyitotta meg, közreműködött a zalalövői Salla Kórus.

A könyves vasárnap a Nanny McPhee és a Nagy Bumm című film vetítésével vette kezdetét.

14 órától Kocsis Eszter tartott drámafoglalkozást A vén kutya címmel, amelynek keretén belül az ember és az állatok barátságával és az igaz barátsággal kapcsolatos gondolataikat osztották meg egymással a gyerekek, illetve játékos feladatokat oldottak meg.

15 órától Szabóné Baksi Zsuzsanna segítségével faliképeket készítettünk különféle őszi termések, szárazvirágok felhasználásával.

Az Országos Könyvtári Napok programsorozatot a Kis-Hétrét együttes verses-zenés gyermekműsora zárta Zalalövőn.