A zalalövői "Salla" Művelődési Központ könyvtára két megyei pályázatot indított el 2006 őszén. A résztvevő diákok közül a legjobbak 2007. április 11-én, a költészet napján vehették át a díjakat azt intézményben tartott ünnepségen.
A rendezvény nyitányaként Szukics Renáta, a helyí általános iskola tanulója Gera Sándor: A költőhöz című versét szavalta el, majd Pintér Antal igazgató köszöntője után Tóth Judit, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese méltatta e jelentős ünnepet.
Ezután következett a díjátadás. A művelődési központ könyvjutalommal és oklevéllel jutalmazta a levelezős játék első tíz helyezettjét, és valamennyi résztvevő emléklapot kapott. A népszerű játékra a megye általános iskoláiból 206 fő jelentkezett. Két tanuló ért el első helyezést: Horváth Lili, a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola tanulója, és Varga Kata, a búcsúszentlászlói Széchenyi ÁMIÓ tanulója. A második helyezett Nagy Eszter, a Zalalövői Általános Iskola, a harmadik helyezett pedig Horváth Pálma, a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola tanulója lett.
A megyei mondaíró versenyre beérkezett pályamunkák közül az idén a legigényesebb, legérdekesebb a türjei Perger Olívia mondája volt. Második helyezést ért el Balogh Virginia, a zalabaksai Általános Iskola tanulója, a harmadik helyezett Márfi Kinga, a nagykanizsai Hevesi Sándor Általános Iskola tanulója lett. Különdíjban részesült Süle Alexandra.