Április 11-én délután tartotta díjkiosztó ünnepségét a "Salla" Művelődési Központ Könyvtára a költészet napja alkalmából, amelynek keretén belül ünnepélyesen kihirdettük az ősszel meghirdetett három könyvtári játék - a megyei négyfordulós történelmi levelezős játék, a megyei mondaíró verseny, és a gyermekrajzpályázat eredményét.
Az ünnepség az "Én és a család az Európai Unióban" című gyermekrajzpályázat eredményhirdetésével vette kezdetét az intézmény galériájában. A beérkezett 22 alkotásból készült kiállítást Balaskóné Szkladányi Annamária, a hegyhátszentjakabi általános iskola igazgatója, képzőművész nyitotta meg.
A helyezettek: I. Tóth Patrícia, II. Végh Alexandra, III. Gyarmati Ákos.
A megnyitó után Sebestyénné Horváth Margit, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár könyvtárosa méltatta a költészet napjának jelentőségét, és emlékezett József Attilára. Az ünnepséget színesítette Marótiné Diószegi Erzsébet, aki verseket szavalt.
Ezután következett a díjátadás.
A művelődési központ könyvjutalommal és oklevéllel jutalmazta a levelezős játék első tíz helyezettjét, és valamennyi résztvevő emléklapot kapott.
Első helyezést ért el Varga Kata, a búcsúszentlászlói Mindszenty József Általános Iskola tanulója. A második helyezett Rózsás Zsuzsanna, a harmadik Horváth Pálma lett, mindketten a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola tanulói.
A megyei mondaíró versenyre beérkezett pályamunkák közül az idén a legigényesebb, legérdekesebb a nagykanizsai Tulézi Krisztina mondája.
Második helyezést ért el Horváth Pálma, az Andrássy Gyula Általános Iskola tanulója, a harmadik helyezett pedig Dienes Márton, a zalaszentbalázsi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója lett.