A hagyománynak megfelelően 2012-ben is a költészet napján került sor a könyvtár szeptemberben meghirdetett három játékának ünnepélyes eredményhirdetésére.
A rendezvény az "Így védem a környezetem" című rajzpályázat kiállításának megnyitójával kezdődött. Felhívásunkra 78 szebbnél szebb alkotás érkezett a kistérség általános iskoláiból. A kiállítást Horváth Jenő, az Őrségi Nemzeti Park természetvédelmi igazgatóhelyettese nyitotta meg. A gyerekek munkái június 2-ától a Göcseji Falumúzeumban is megtekinthetők lesznek a Göcsej Randevú keretén belül.
Költészet-napi programunk a konferenciateremben folytatódott, ahol Dr. Csider Sándor, a szombathelyi főiskola docense "Európai értékek a magyar költészetben" címmel tartott előadást, majd kihirdettük a megyei mondaíró verseny és a helyismereti játék eredményét. Az "Üzen az ég" címmel meghirdetett felhívásra 15 írás érkezett, ezek közül Peszleg Kata, a lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulójának munkája bizonyult a legjobbnak.
"Az én hazám: Zalalövő" című helytörténeti-helyismereti játékot felsős tanulóknak hirdettük meg. A résztvevők 6 fordulón keresztül mérték össze tudásukat, oldották meg a lakóhelyükkel kapcsolatos feladatokat. A feladatlapokon a város történetére, természeti adottságaira, látnivalóira, ismert személyekre vonatkozó kérdések szerepeltek. A szoros küzdelemben két ötödik osztályos tanuló: Péter Petra és Sabján Csenge végzett az első helyen.