Lezárult a Kereszt és félhold című megyei történelem verseny

2012. január 25-én 14 órától került sor a szeptemberben meghirdetett 3 fordulós, felsősöknek szóló levelezős játék döntőjére a zalalövői "Salla" Művelődési Központban.
A megye 25 általános iskolájából közel 100 tanuló jelentkezett a vetélkedőre, amely a török kor történelmét dolgozta fel. A döntőbe az a 14 tanuló jutott be, aki a levelezős játék három fordulója során a legjobb pontszámot érte el.
A versenyzők először az írásbeli feladatlapot oldották meg, amelyre 45 perc állt a rendelkezésükre. Ezután a szóbeli forduló során adtak számot tudásukról 6 percben. A feleleteket a zsűritagok: Horváth József, a pankaszi Általános Iskola igazgatója, és Gerencsérné Horváth Eszter, a Ganz-Munkácsy SZKI és SZI magyar-történelem szakos tanára értékelték.

A pontszámok összesítése után az eredményhirdetés és a jutalmak átadása következett: első helyezést ért el Kövesi Csaba, a Zalalövői Általános Iskola tanulója, második lett Halász Bence a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolából, a harmadik helyezést Gárdos Piroska, a keszthelyi Csány-Szendrey Belvárosi Általános Iskola diákja érte el.