Június 12-én az Ünnepi Könyvhét keretében Mátyus Aliz: Kőmadár Zuglóban című novellafüzérével mutatkozott be a zalalövői közönségnek. Nem ismeretlen Ő ezen a vidéken, hiszen itt született és még őrzi a tájhoz, a szülői házhoz kötődő emlékeket. A visszatérőnek azonban mégis minden új. Mint mondta, vissza kéne jönni egy időre, újra lövői emberek közt élni, s nem csak a kivételes ünnepnapokban, mint a mai alkalom, de a hétköznapokban is, hogy magába szívhassa a hely atmoszféráját, felkutatva a halványuló gyerekkori emlékeket, újra töltekezni.
Az eredetileg szociológiával foglalkozó írónőnek már több munkája is megjelent. Az új novelláskötetben saját élete történetéből, annak szépségeiből, tragédiáiból merít őszinte, tiszta hangon. Elénk tárul egy erős asszony küzdelmekkel teli élete, bátorsága, ahogy negyven évesen gyermekszülésre vállalkozik, s egyedül, erős kézzel irányítja életét.
A novelláskötetet Borsi-Kálmán Béla történész ajánlotta a közönség figyelmébe, mely megtalálható a „Salla Művelődési Központ könyvtárában.