2007. március 1-jén Barócsi Tibor az Attila mindörökké című történelmi regényével mutatkozott be a zalalövői közönségnek.
A Malév nyugalmazott repülőgép kapitánya aktív évei alatt műszaki jellegű könyveket írt, nyugállományba vonulása után amerikai útiélményeit vetette papírra. Ezt követte a magyar őstörténetbe visszanyúló történelmi regény, amely Attila Római Birodalommal vívott legfontosabb csatáit, meghatározó tetteit mutatja be.
Az akár rendhagyó történelemórának is nevezhető találkozó mottójaként Priszkosz ókori görög író szavai szolgáltak, miszerint: "Attila emlékét soha nem lehet eltörölni erről a tájról". Az író egy angol mondást felidézve kihangsúlyozta, hogy a múltat nemcsak tanulni, hanem ápolni is kell, vagyis: "az a nép, amelyik a múltját nem becsüli, jövőt nem érdemel."
A hangulatos délutánon új ismeretekre tettünk szert a hunok eredetéről, kultúrájáról, harcászatáról, más kultúrákra tett hatásukról. A szerző ajándékozott egy példányt munkájából a zalalövői könyvtárnak, amely helyismereti szempontból is nagyon értékes számunkra.