2008. november 20-án Szabó Zoltán, a Levegő Munkacsoport civil szervezet programvezetője, Team Europe Hungary szakértő tartott előadást a Művelődési Központban.
Az előadás első részében a Bioszféra-kísérletek kudarcáról számolt be az előadó. A kísérlet során zárt komplexumban, mesterségesen próbálták fenntartani az életet, sikertelenül. Megdöbbentő a Húsvét-szigetek példája is, ahol a civilizáció saját maga okozta a pusztulását az erdők kivágásával.

Az előadás második felében a levegő összetételéről, az üvegházhatásról, és a környezetünkben eddig bekövetkezett változásokról hallottunk. Az éghajlatváltozás már megkezdődött, ha nem cselekszünk, várható hatás többek között a felmelegedés, a csapadékviszonyok megváltozása, a szélsőséges időjárási események gyakoribbá válása, különböző betegségek elterjedése, vízhiány, bizonyos fajok kihalása. A probléma megoldásához globális összefogásra van szükség, de egyéni szinten is nagyon sokat tehetünk az energiafelhasználásunk csökkentésével, közlekedési, vásárlási és étkezési szokásaink változtatásával. Ne feledjük: "a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön."